albert verdeyen

Voor de vijfde keer op rij pakken het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de stad Brussel uit met het culinaire festival Eat! Brussels. Van donderdag 8 tot zondag 11 september wordt het Warandepark omgetoverd tot gastronomisch paradijs.

Anders dan de vorige edities zullen tientallen grote Brusselse chef-koks waaronder David Martin (Les Ateliers de la Mer), Line Couvreur (Les Filles), Yannick Van Aeken en Glen Ramaekers (Humphrey) elkaar afwisselen om de bezoekers elke dag een kenmerkend gerecht van hun restaurant te laten ontdekken.

Een vaste waarde van Eat! Brussels is de Bordeaustreek, met een Brusselse versie van ‘Bordeaux Fête le Vin’. Met een proefpas, de ‘Wine Pass’, kunnen bezoekers in de huid van een sommelier kruipen en zodoende de rijkdom van de wereld van de bordeauxwijnen ontdekken en leren appreciëren.

Schijnwerpers op bilaterale partners
De organisatoren zien het culinaire festival als een uitgelezen gelegenheid om de schijnwerpers te richten op de regio’s, provincies en dorpen, waarmee Brussel samenwerkingsakkoorden heeft gesloten. In samenwerking met de minister van Externe Betrekkingen Guy Vanhengel en Brussels International zal Eat! Brussels ook dit jaar inzoomen op de gastronomie van hun bilaterale partners.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de Brusselse chefs Carlo De Pascale (Perbacco) en Albert Verdeyen (Kookeiland) op zaterdag hun handen uit de mouwen steken voor de slachtoffers van de aardbeving in Italië van 24 augustus. De opbrengst van de pasta all’amatriciana die ze klaarmaken zal integraal gaan naar de slachtoffers van de getroffen regio Amatrice in Italië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni