Erotische graffititekening van Bonom mag blijven

© FM Brussel
05/11/2014

De erotische graffititekening van kunstenaar Bonom op een gevel aan het Stefaniaplein blijft. Immo Graanmarkt, sinds januari de nieuwe eigenaar van het gebouw op de Louizalaan, heeft beslist om de expliciete tekening niet te verwijderen.

De afbeelding op het gebouw aan de Louizalaan 66 is drie meter groot en beeldt een naakte vrouw af met haar benen open. Ze is aangebracht door Bonom in maart 2012. De tekening maakt deel uit van een drieluik. De andere tekeningen bevinden zich aan de Jamarlaan en aan de Hallepoort.

Bonom zelf heeft nooit begrepen waarom pas maanden nadat hij de vrouw had geschilderd er commotie over ontstond in een aantal nationale media.

De vorige eigenaar van het pand, Leasinvest, had een klacht neergelegd tegen onbekenden en wilde een beroep doen op zijn verzekering om de graffiti te laten verwijderen. Dat gebeurt dus toch niet.

De reacties op de beslissing zijn gemengd. De uitbater van de klerenwinkel Essentiel op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw toont zich in La Capitale alvast blij met de beslissing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni