Vicekampioen RSC Anderlecht neemt het in de zestiende finales van de Beker van Belgie thuis op tegen de buren van Oud-Heverlee Leuven, dat vorig seizoen naar tweede klasse tuimelde. Paars-wit gaat dit seizoen op jacht naar de eerste Bekerwinst sinds 2008.

Dat werd maandag duidelijk na de loting in de bondsgebouwen.

Standard Luik, de bekerwinnaar van vorig jaar, moet op verplaatsing naar Geel. Verliezend finalist Brugge start het Bekerseizoen met een thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Lommel United. Ook naar het duel tussen tweedeklasser Antwerp en het KV Oostende van Marc Coucke wordt het uitkijken. Voor AA Gent wacht er een verplaatsing naar tweedeklasser Lierse, Racing Genk moet op bezoek bij Eendracht Aalst, dat in de tweede klasse A van het amateurvoetbal is verzeild.

De wedstrijden worden op 21 september gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finales. De finale wordt op 18 maart 2017 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gespeeld. De winnaar krijgt dan een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

#RSCA neemt het op tegen OHL in de Croky Cup : https://t.co/FMETJWH0X0 #COYM pic.twitter.com/rPyGtwi3d0

— RSC Anderlecht (@rscanderlecht) 29 augustus 2016

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni