RWDM komt met de schrik vrij tegen hekkensluiter

15/10/2016

Voetbalclub RWDM heeft met 3-4 gewonnen van Profondeville, laatste in de stand in derde amateurklasse. De zege van de Brusselaars kostte veel meer moeite dan aanvankelijk gedacht, maar RWDM nestelt zich zo wel steviger op de tweede plek.

Profondeville sprokkelde tot dusver nog geen enkel puntje en leek dus een hapklare brok voor RWDM. Niets bleek minder waar, want na nog geen vijf minuten versloeg RWDM-verdedig Haidara op klungelige wijze zijn eigen doelman: 1-0 voor de thuisploeg. RWDM was even van slag, maar kon nog voor de rust orde op zaken stellen: Daal scoorde twee doelpunten na mekaar, en Liard zorgde vanop de stip voor een ogenschijnlijk veilige 1-3-ruststand.

Een moedig Profondeville gaf zich echter niet gewonnen en kwam na de rust met twee mooie doelpunten terug tot 3-3. Er sloop twijfel in de Molenbeekse rangen, maar tien minuten voor tijd scoorde Illies Bruylandts alsnog het winnende doelpunt.

Leider Rebecq won met 0-1 bij Racing Jet-Waver, en behoudt zo twee punten voorsprong op RWDM. Intussen lijkt er in het klassement een kloof te ontstaan tussen Rebecq, RWDM en de rest van de reeks. Zondag kan Francs Borains wel tot op drie punten van RWDM naderen.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.