RWDM verspeelt weinig energie aan Waterloo

FVDE
© BRUZZ
04/12/2016

RWDM lijkt na een mindere maand oktober en november opnieuw op de rails te staan: de slag tegen Waterloo werd oververdiend gewonnen. Een wedstrijd die er nooit echt één was eindigde op duidelijke 3-0-cijfers.

RWDM wou zijn laatste competitiewedstrijd voor eigen publiek in 2016 absoluut winnen en begon fel: Daal mikte van dichtbij op de paal. Kort daarop was het toch raak, toen André Ngangue een hoekschop binnen kopte. Nadien verwaterde het spel: RWDM bleef de betere ploeg, maar veel uitgespeelde kansen kwamen er niet omdat de Molenbekenaren slordig omsprongen met de beslissende pas. Waterloo bleek nauwelijks in staat om doelman Santos Pravos te bedreigen.

Na de rust schakelde RWDM opnieuw een versnelling hoger, en dat leverde al snel goede mogelijkheden op: Bruylandts schoot van dichtbij hoog over, en Somé wachtte oog in oog met de doelman te lang om te besluiten. Na een misverstand tussen diezelfde doelman Malbranque en één van zijn verdedigers werd het toch 2-0: opnieuw Ngangue had zijn tweede van de avond maar binnen te tikken.

Daarna speelde RWDM pas echt bevrijd. Een poging van Daal werd van de lijn gekeerd. Ngangue leek op weg naar een hattrick, maar had teveel tijd nodig. In de slotfase viel het derde doelpunt toch nog, toen Somé slim de ingevallen Lutula bediende en die met een enig mooie lob de mooie eindscore op het bord plaatste.

RWDM blijft zeker op de 2de plek, en nadert tot op drie punten van leider Rebecq, dat morgen tegen Doornik speelt, de 3de in de stand. Volgende week moet RWDM naar datzelfde Doornik. Geen gemakkelijke opdracht, zeker omdat coach Brncic het zonder de geschorsten Bruylandts, Cabeke en Somé zal moeten doen.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Het seizoen van RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni