In de derby tegen Léopold Ukkel is RWDM niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel. Leider Rebecq verloor bij Francs Borains waardoor RWDM wel tot op één punt nadert van de eerste plaats. Er resten nog drie competitiewedstrijden.

In het openingskwartier viel er weinig tot niets te beleven. De eerste grote kans was voor Léopold via Sow, maar doelman Santos Pravos stond pal. Rond minuut 20 pakte de Roemeense aanvaller Surdu uit met een klasseflits. Hij liet de thuisgoalie kansloos met een heerlijk geplaatst schot.

Léopold was van slag, maar knokte zich terug in de wedstrijd. Soms zelfs iets te letterlijk. Het resulteerde wel in een ander spelbeeld na rust. RWDM acteerde lusteloos en Tshiala De Wouters kopte de gelijkmaker in doel. Molenbeek kreeg even geen voet aan de grond. Delsanne liep te opzichtig Sow onderuit in de zestien meter. De spits zette de strafschop zelf om. Met nog twintig minuten op de klok stond het 2-1.

Wereldgoal Maeyens

Maar dan zag Nicolas Maeyens zijn moment gekomen. Hij zag doelman Mofrad iets te ver uit doel staan en waagde zijn kans vanop de middenlijn. En met een heerlijke trap lukte hij de 2-2. In het slot kregen beide teams nog kansen, maar vooral Léopold moet zich voor het hoofd slaan. Want Abgar miste in de slotminuut voor een leeg doel de winnende treffer.

Zaterdag speelt RWDM thuis tegen Francs Borains, dat ook nog volop meedoet om de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Rebecq 55 punten, RWDM 54 en Francs Borains 53 punten.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.