RWDM pakt periodetitel na knotsgekke slotfase (+video)

FVDE
22/01/2017

RWDM heeft zijn eerste “prijs” van het seizoen te pakken: de Molenbekenaren wonnen met 2-3 van Solrézienne, en zijn daarmee zeker van de tweede periodetitel en deelname aan de eindronde. In een spectaculaire slotfase schipperde RWDM van winst naar nederlaag, om in de allerlaatste seconden dan toch nog de drie punten mee naar Brussel te nemen.

Het kleine stadion van US Solrézienne telt niet eens een tribune. De club uit Henegouwen week daarom voor de komst van RWDM uit naar het Stade Boussu, meer dan dertig kilometer verderop. Het gladde veld was moeilijk bespeelbaar, maar de scheidsrechter liet de wedstrijd toch doorgaan.

De meegereisde RWDM-fans zagen hoe hun ploeg een droomstart nam: na nog geen vijf minuten trapte topschutter Dyron Daal RWDM op voorsprong. Nadien bleven de Brusselaars de betere ploeg, maar onder meer Lutula, Cabeke en Ngangue misten de kansen. Daal kreeg vanop de stip de kans om zijn tweede van de middag te maken, maar de doelman van Solrézienne stopte zijn strafschop.

Na de rust hetzelfde spelbeeld: een beter RWDM, maar de kansen werden niet afgemaakt. En zoals zo vaak volgde dan het deksel op de neus: in de laatste tien minuten scoorde de thuisploeg twee keer uit evenveel kansen, en leek RWDM puntenloos terug naar Molenbeek te moeten.

Maar RWDM bewees al eerder dit seizoen dat het kan terugvechten, en dat bleek ook nu. In de slotseconden kon Brouckaert na een hoekschop de gelijkmaker binnen trappen. RWDM rook bloed, en toen Cissé licht werd aangeraakt door doelman Boulanger, ging de bal voor de tweede keer op de stip. Dit keer mocht Brouckaert proberen, en hij miste niet: 2-3, en drie gouden punten voor RWDM na een slotfase die niet geschikt was voor hartlijders.

Het winnende doelpunt, gezien vanuit de RWDM-tribune

Wat een ontlading... weer 3 punten @RWDMolenbeek #solrwdm #rwdm pic.twitter.com/wuvn41UnLM

— Nicolas Muller (@LekimMuller) January 22, 2017

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.