Anderlecht zo goed als zeker van kwalificatie Europa League

Mathias Declercq
© BRUZZ
18/08/2016

Anderlecht heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op de kwalificatie voor de Europa League. Het ging vlot met 0-3 winnen op het veld van Slavia Praag en sluit zo een woelige week in schoonheid af.

Anderlecht begon met een offensieve opstelling aan de match, met Theodorzcyk én Sylla in de aanval. Ook Dennis Praet werd ondanks een nakende transfer naar Sampdoria weer op het middenveld geposteerd. In de verdediging kwam Leander Dendoncker centraal depanneren nadat De Maio al na iets meer dan een maand in Brusselse loondienst op huurbasis verkaste naar Fiorentina.

Anderlecht begon enthousiast aan de match en dat leverde meteen een dot van een kans op voor Theodorzcyk. De Pool kon de bal tot twee keer toe echter niet voorbij de Tsjechische doelman krijgen. Tot op het halfuur was Anderlecht baas, weliswaar zonder grote doelkansen, daarna nam de thuisploeg het roer over. De Tsjechen kregen in het slotkwartier wel enkele kansen maar het ontbrak hen aan scherpte voor het doel van Davy Roef.

Bizar, hoe meer spelers Anderlecht verkoopt, hoe beter ze spelen ... #slaand

— Etiennesson (@mxbiker85) 18 augustus 2016

Snel naar de tweede helft dan, en daar liet het o zo belangrijke uitdoelpunt niet lang op zich wachten. In de 48e minuut bracht de Roemeen Chipciu de bal goed voor aan de eerste paal waar Sylla stond te wachten. Die trof eerst de paal, maar had het geluk dat de bal nog via de rug van doelman Pavlenka in doel caprioleerde. 1-0 en Anderlecht op dreef, want een dikke tien minuten later zat RSCA helemaal op rozen. Chipciu trapte via een corner nog staalhard op de lat, Theodorzcyk stond op de juiste plaats om de rebound met een stevige nekslag binnen te koppen.

Niet lang daarna mocht Praet gaan rusten in wat hoogstwaarschijnlijk zijn laatste match voor de Brusselaars was, Badji was zijn vervanger. Anderlecht stoomde gewoon door en kapitein Hanni zette de kroon op het werk. Met een prachtig schot uit de tweede lijn schoot hij via de onderkant van de lat staalhard binnen. 0-3, dit kan echt niet meer misgaan in de terugmatch in Anderlecht. De Brusselaars halen zo toch hun gram thuis na een week vol transferperikelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni