White Star sputtert tegen over gebruik Machtensstadion

© BRUZZ
09/03/2017

RWDM speelt zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Rebecq in het Edmond Machtendsstadion. Voor aanvang van de wedstrijd plant de club een maaltijd met de sponsors, voor 250 man. White Star sputterde tegen, maar moest na tussenkomst van het Molenbeekse schepencollege toestemming geven.

Voorafgaand aan de belangrijke match organiseert RWDM een maaltijd voor de sponsors. Om die maaltijd voor te bereiden, heeft de club het stadion ook donderdag en vrijdag nodig. De toegang werd door White Star geweigerd. “Het is een groot evenement, en we moeten alles nog in gereedheid brengen,” zegt trainer Thierry Dailly. “Er komen 250 mensen eten, dat regel je niet op één dag.”

White Star weigerde RWDM toegang zonder duidelijke reden. Na tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder op bevel van het Molenbeekse schepencollege moest de club toegang geven. "Het is spijtig dat het schepencollege moet tussenkomen,” vervolgt Dailly. “We hebben het al ruim een maand geleden aangevraagd.”

De clubs kennen een moeilijke geschiedenis in het Machtensstadion. White Star verweet RWDM onder andere dat ze het stadion niet behoorlijk behandelen.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Het seizoen van RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni