Brussel Helpt zoekt spaghetti-makers

20230605_brusselhelpt 2023 algemeen bord bestek

We hebben jou nodig om samen met ons de állergrootste spaghettislag ooit te organiseren op zaterdag 25 november.

? 'De Grootste Spaghettislag ter Wereld'

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, ten voordele van een Brussels goed doel. Dit jaar zamelen we met Brussel Helpt centen in voor vzw Straatverplegers en daarom organiseren we ‘De Grootste Spaghettislag ter Wereld’.

De wat? ‘De Grootste Spaghettislag ter Wereld’! Dat zijn kleine en grote spaghetti-diners overal in Brussel, gemaakt door organisaties én Brusselaars. En dat allemaal op één dag: zaterdag 25 november.

? Word spaghetti-maker van Brussel Helpt

20230613 bord spaghetti brussel helpt

We hebben jou nodig om van de spaghettislag de allergrootste ter wereld te maken.

Heb jij zin om spaghetti-maker van Brussel Helpt te worden en op zaterdag 25 november spaghetti voor vrienden, familie, buren of leuke Brusselaars te maken?

Interesse?

Schrijf je nu in en wij nemen contact met jou op.

? Meer weten?

-- Spaghetti maken voor Brussel Helpt: hoe gaat dat in zijn werk?

  • Vanaf 3 oktober kan iedereen zich officieel aanmelden op de website van Brussel Helpt als 'spaghetti-maker'.
  • Je maakt zelf je spaghetti-event aan, geeft aan hoeveel spaghetti's je aanbiedt en op welk adres de mensen mogen komen eten.
  • Jouw spaghetti-event is zichtbaar op de website. Het moment om vrienden, familie, buren... warm te maken voor jouw etentje.
  • Via de website kunnen mensen een plekje aan jouw spaghetti-tafel reserveren. Kopen en betalen doen ze dus meteen op de website van Brussel Helpt aan een vaste prijs van 10 euro per portie.
  • Het geld gaat rechtstreeks naar het goede doel.
  • Via de website kan jij als spaghetti-maker op elk moment volgen hoeveel mensen bij jou willen komen eten. Een paar dagen voor De Grootste Spaghettislag ter Wereld bezorgen we jou een lijst van alle deelnemers. Zo kan jij je helemaal concentreren op het koken van die heerlijke spaghetti.

-- Wat is het goede doel dit jaar?

Dit jaar zamelt Brussel Helpt centen in voor vzw Straatverplegers.

De vzw Straatverplegers werd in 2005 opgericht door twee jonge verpleegsters die schrokken van de grote problematiek van dakloze mensen in Brussel.

Met een methodiek rond hygiëne en gezondheid bouwt de organisatie een band op met de meest kwetsbaren onder hen. Sinds 2011 legt Straatverplegers een belangrijke focus op huisvesting.

-- Bekijk hier de beelden van vorige edities: