Over BRUZZ


BRUZZ is sinds 20 april 2016 het mediamerk van de vzw Vlaams-Brusselse Media. BRUZZ manifesteert zich online, op radio en tv en in print als de referentie voor Brussel.

Als opvolger van Agenda Magazine, Brussel Deze Week, brusselnieuws.be, FM Brussel en tvbrussel, wil BRUZZ snel inspelen op vernieuwend mediagebruik. Niet alleen via eigen kanalen maar ook op externe platformen.

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties?

De centrale redactie en de mediakernen van BRUZZ bevinden zich in het historische Flageygebouw in Elsene.

Van daaruit maken we BRUZZ samen met iedereen die actief is in Brussel en willen we mediagebruikers binnen en buiten de stad nog beter bedienen met een eigentijds media-aanbod.

Onze organisatie telt zo’n 70 personeelsleden, stuk voor stuk specialisten in hun domein.

Beleidsplan + beheersovereenkomst

In de twee documenten hieronder kan je het beleidsplan voor de periode 2021-2025 en de beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap, VGC en vzw Vlaams-Brusselse Media consulteren:

De nieuwe beheersovereenkomst voor de Vlaams-Brusselse Media is een contract tussen BRUZZ, de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Een contract voor vijf jaar. Bevoegde ministers Benjamin Dalle (CD&V) en Elke Van den Brandt (Groen) lichten samen met de voorzitter van de Raad van Bestuur Marc Michils toe wat voor hen de krachtlijnen zijn van de nieuwe overeenkomst.

BRUZZ op je smartphone

Wil je snel toegang tot BRUZZ.be vanop je smartphone? Voeg de website dan toe aan het beginscherm. We leggen je graag uit hoe je dat juist doet voor iOS en Android.