De culturele aanraders van... Fred Samier

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
09/06/2006
Fred Samier is eigenaar, uitbater én de kapper bij Just a Cut, een recentelijk geopend salon in de Rijkeklarenstraat. Meer dan coupes verzorgen, organiseert hij regelmatig exposities, zoals op dit moment Cut Me, werken op papier van de Brusselse Greet Billet. Zijn culturele week is nog wat onvast: "Vaak plan ik de dag zelf pas wat ik wil doen of gaan bekijken. Het belangrijkste is dat de dingen me verrassen." Toch zit er voor hem een expo, een feest en een film in.

:: Les quatre cents coups (F. Truffaut) Flagey
"Ik houd erg van François Truffaut. Les quatre cents coups behoort absoluut tot zijn meesterwerken. Truffauts manier van regisseren - inclusief een cameravoering en een plot die zijpaden durft te nemen - vraagt een actieve houding van de kijker. Het is jaren geleden dat ik deze film zag en in feite wilde ik hem al een tijdje huren. Het feit dat hij opnieuw in de zalen speelt, versnelt de zaken."

:: Bad News - Torture Ink, Montana Shop & Gallery
"Over deze tentoonstelling heb ik weinig tot geen voorkennis, behalve dan dat het om een collectief van Belgische graffitikunstenaars gaat. De titel van de expositie en de namen van de deelnemers - bijvoorbeeld Bionic, Oktopus of Soda - spreken alleszins tot de verbeelding. Het feit dat ik niet weet wat precies te verwachten, vind ik vaak belangrijk. Een open geest is essentieel: ik besef dat ik veel dingen moet uitproberen vooraleer ik weer eens op iets leuks stoot dat ik voordien niet kende."

:: Party
"Ik ga graag en vaak uit. Deze week weet ik echter nog niet waar ik ga feesten. Hoewel ik een voorliefde voor electro en eerder 'hedendaagse' dancetunes heb, laat ik me ook hier graag verrassen. Recyclart behoort alleszins tot mijn favoriete Brusselse plekken. Hun programmering ligt niet voor de hand: ze zoomt in op bands en dj's die slechts weinigen bij naam of qua stijl kennen. Zelf let ik vaak op de herkomst van de artiesten. Als ze uit Berlijn, Londen of New York komen, ben ik al wat sneller geneigd om hen uit te checken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni