Pleysier en Plouvier in Op-Weule

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
09/06/2006
Wat betekent de stad voor jou? De plaats waar je nu thuis bent? Of waar je opgroeide? Plekken om van te houden of om te mijden? Dat is het uitgangspunt van het totaalproject Op zoek naar Woluwe.

Het eerste luik komt eraan op 16 juni, in Op-Weule. Iedereen beantwoordt de vragen hierboven op zijn manier en geeft zo mee vorm aan de identiteit van een stad. De auteurs Leo Pleysier en Bart Plouvier onderzoeken in hun verhalend werk hun verhouding tot hun geboortestreek en hun familieleden. Angst, eenzaamheid, nestwarmte, geweld, de veranderende tijdgeest, isolement en verbondenheid zijn steeds terugkerende thema's. Het gaat zeker niet om streekromans in de traditionele zin van het woord. Voor de omkadering zorgen beeldend kunstenaar Anne Jannick en het duo Six on Four. Anne Jannick stelt schilderijen tentoon over huizen en straten in Brussel, over woningen, gangen, traphallen. De gitarist en de contrabassist van Six on Four brengen jazzy muziek.

:: Literaire avond in GC Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe op 16 juni om 20 uur. Schilderijen van Anne Jannick, muziek van Six on Four. Meer info op 02-775.92.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni