100.000 bezoekers voor eerste weekend Autosalon

© FM Brussel
21/01/2008
Het Auto- en Motosalon op de Heizel in Brussel heeft op dit moment tien procent minder bezoekers dan de vorige editie. Vooral vrijdag was een slechte dag, maar ook in het weekend bleef de grote overrompeling uit. De bezoekers zorgen wel voor het nodige onderhoudswerk en voor klachten van de standhouders.

Volgens de eerste cijfers zouden er zaterdag en zondag zo'n 100.000 mensen naar het Autosalon op de Heizel afgezakt zijn. Door de drukte aan de ingang zijn de deuren zaterdagmorgen twintig minuten eerder dan gepland opengegaan. "Er was dit weekend veel volk, maar noch op de parking noch op de Grote Ring rond Brussel waren er files. In dat opzicht is alles vlot verlopen," zegt Joost Kaesemans van organisator Febiac.

Onvoorzichtige bezoekers
De onderhoudsploegen op het Autosalon zijn daarentegen minder te spreken over de grote drukte. En dat heeft vooral te maken met het gedrag van de bezoekers. Die laten heel wat afval achter in en rond de wagens. Soms worden er ook onderdelen gestolen uit de auto's aan de stands van de automerken of worden auto's beschadigd door onvoorzichtige bezoekers die achter het stuur van de toonzaalmodellen plaatsnemen.

Aan de stand van BMW valt het voorlopig nog mee, al is ook daar al vandalisme gepleegd. "Daar zijn een aantal Mini's die met hun snuit in de grond geboord lijken. Aan die auto's hebben we al gemerkt dat er een aantal deurklinken verdwenen zijn of dat er blutsen in de auto's zitten," zegt Gert Schelfout van onderhoudsfirma Wasco. "Je zou haast denken dat er op die auto's gedanst is. Er gebeuren rare dingen met die auto's, maar hier binnen lijkt het nog redelijk normaal.

Het Autosalon ging op 17 januari open en loopt nog tot zondag 27 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni