Visgroothandel Océan Marée in Kuregem sluit

© Google Maps
| De vestiging van Océan Marée in Kuregem.

Een collectieve ontslagprocedure voor de 30 werknemers van visgroothandel Océan Marée in Kuregem is opgestart. Moederbedrijf Sligro wil de activiteiten naar Nederland verhuizen.

Al meer dan 30 jaar opereert het bedrijf als belangrijke visgroothandel. Naar eigen zeggen leverde Océan Marée 20 ton verse vis, schaal- en schelpdieren per week aan Sligro-ISPC-vestigingen in Luik, Gent en Antwerpen. Nu wil moederbedrijf de activiteiten vanuit Anderlecht stopzetten en verhuizen naar Nederland.

Op 31 augustus kregen de 30 werknemers te horen dat ze allemaal ontslagen zullen worden, weet La Capitale. "De volledige vestiging wordt opgedoekt. Door de coronacrisis zou het bedrijf het lastig hebben," zegt een medewerker.

Het personeel heeft een tegenvoorstel gedaan voor de ontslagprocedure, maar dat werd niet geaccepteerd. "We maakten bezwaar omdat we graag wat meer informatie zouden willen hebben,” aldus een medewerker. Volgende week volgt er opnieuw een vergadering tussen de werknemers, Acerta en directeur van het bedrijf.

Sligro wil niet te diep ingaan op de zaak tegenover La Capitale, maar bevestigt dat de procedure is opgestart: "Het is de bedoeling om over te gaan tot een collectief ontslag van de arbeiders, resulterend in de sluiting van het bedrijf. De aankondiging is de eerste stap in het juridische proces voor het informeren en raadplegen van werknemers. De volgende stappen in de procedure zullen de komende weken plaatsvinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?