Les gens que j'aime...

© Ivan Put
Onze score
Wie zijn de mensen van wie u houdt? Openlijk. Heimelijk. Uitgesproken. Zonder dat u het weet. Terwijl u het alweer vergeten was. Dagelijks. Van tijd tot tijd. Misschien ooit. Net iets te laat. Van op afstand. Noodgedwongen. Tot uw eigen verrassing. Tegen beter weten in.

Denk er eens over na en stel het lijstje op terwijl u zich ophoudt in deze uiterst gezellige resto-bar. Les Gens que J'aime huist in een pand waar vroeger mooie reproducties van schilderijen werden verkocht en daarna ook nog een tijdje toeristenchocolade.

We mogen hopen dat dit uiteindelijk de juiste bestemming blijkt en dat de zaak nog lang zal mogen bestaan. Er is plaats genoeg voor iedereen, in de twee ruimtes op de benedenverdieping, op de mezzanine, en op het kleine terrasje buiten.

Aan de inrichting en de vormgeving werd duidelijk veel aandacht besteed. Charmante vintagespullen en sjofele brocantiek mikken op een huiselijke jaren 1950-sfeer. Aan de muur lachen Fernandel, Serge Gainsbourg, het koninklijke paar en een Anderlechts oud-elftal je vanuit een nog herkenbaar verleden toe. De replica van het Atomium heeft het vereiste aantal sferen, het toilet is behangen, op de tafeltjes staat het soort suikerpotten dat we nooit graag onvermeld laten, en de drankkaart is afgedrukt op oud tijdschriftenpapier. Uw pantoffels moet u zelf meenemen.

Eten is er voor de kleine honger: pasta, bagels, salades en wat dies meer zij. Drinken is er voor de grote dorst: de genoemde drankkaart (goede koffie, vers fruitsap, genoeg bieren, korte drank, maar ook lange) is nagenoeg van posterformaat. En behalve veel plaats heb je hier ook veel tijd, want de mensen van de mensen van wie ik hou houden hun bar alle dagen open van twaalf tot twaalf, behalve op maandag. De grote ramen geven uitzicht op de toren van het stadhuis en de drukke passage op de Zuidstraat.

adres: Les gens que j'aime..., Zuidstraat 5, Brussel - 02-523.28.76
open van 12 > 0.00 uur - gesloten op maandag

02-523.28.76
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Als één man achter Union, hoe de oude club weer hip wordt
  • Juicer Kylian: 'Deelsteps betalen mijn huur'
  • Bert Anciaux trekt lijst SP.A+: 'Nog één keer knallen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Serge Aimé Coulibaly: épopéé d'une autre Afrique
  • De verzamelwoede van Benjamin Verdonck
  • Mike Yung: the sound of the underground
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement