Geen vast parcours meer voor Zinneke Parade

© FM Brussel
25/04/2014

De Zinneke Parade pakt dit jaar uit met een nieuw concept. Het vaste parcours wordt overboord gegooid, bezoekers worden over verschillende kleinere routes gespreid.

Dat het vaste parcours verdwijnt heeft als nadeel dat het moeilijker wordt om alle 'zinnodes' te zien. Voordeel is dan weer dat de mensenmassa beter gespreid wordt. “We hebben alles overboord gegooid”, zegt Myriam Stoffen van Zinneke aan FM Brussel. “Elke zinnode, of groep, krijgt een eigen parcours dat ze zullen aflopen. Er zijn zeven vertrekplaatsen voor de zinnodes, waar op verschillende tijdstippen wordt vertrokken.”

De bedoeling is dat bezoekers rondlopen en zelf op zoek gaan naar de zinnodes. “De mensen waren gewend geraakt aan het vaste parcours”, zegt Stoffen. “En we vonden dat er een beetje een passieve relatie met de parade aan het ontstaan was. De bedoeling is nu om mee op stap te gaan met de zinnodes.”

Het thema van de parade is deze keer ‘bekoring’. Nieuw is dat bezoekers deze keer meteen nadat de parade afgelopen is, kunnen stemmen voor het thema van de editie van over twee jaar.

De parade gaat dit jaar door op 10 mei. Er nemen zo’n 160 organisaties deel, goed voor 2.000 deelnemers en 22 zinnodes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni