N-VA-senator Vanlouwe beboet voor ‘Vlaamse’ nummerplaat

Senator en Vlaams parlementslid voor Brussel Karl Vanlouwe (N-VA) heeft een boete in de bus gekregen omdat hij op een officiële nummerplaat de ‘B’ overplakte met ‘VL’. Vanlouwe vecht de boete nu aan voor de politierechtbank.

Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Heel wat Vlamingen rijden rond met zo’n VL-sticker rond op hun nummerplaat, maar wettelijk is het niet. De letter ‘B’ staat immers voor de landcode en moet duidelijk zichtbaar zijn op de nummerplaat, net onder de Europese vlag, verklaart de FOD Mobiliteit. Bovendien rijdt senator Vanlouwe (N-VA) rond met  ‘P17’, een officiële nummerplaat van de Senaat.

En dus kreeg Vanlouwe een boete in de bus. Maar die vecht de senator aan voor de politierechtbank, waar hij ook een pleidooi houdt tegen de beboeting van VL-stickers. “Bij oude nummerplaten staat die B niet eens op de nummerplaat. Veel mensen rijden daar nog mee rond, die krijgen toch geen boetes?”, klinkt het.

Toch wordt Vanlouwe ook door senaatsvoorzitter Christine Defraigne (MR) teruggefloten, schrijft Het Nieuwsblad. “De senator respecteert zijn functie niet”, klinkt het daar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nu ook Belgische partij voor de dieren

politiek 1519038110

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook