Brand Drogenbos: 'Ramen en deuren dicht houden'

© Engie

In Drogenbos is een container met lithiumbatterijen in brand gevlogen op de terreinen van Engie Electrabel. De brand veroorzaakt een grote rookwolk die licht giftig is. Omwonenden worden verzocht om ramen en deuren gesloten te houden. Ook de ring is ter hoogte van Anderlecht-industrie in beide richtingen afgesloten. 

De brand is nu grotendeels onder controle en er zijn geen gewonden. Wel veroorzaakte het vuur een grote rookwolk die licht giftig zou zijn.

"Hoe toxisch moet nog gemeten worden", zegt Alexis Calmeyn, burgemeester van Drogenbos aan BRUZZ. "Het is niet levensgevaarlijk, maar het veroorzaakt wel huidirritatie en irritatie op de longen."

De politie vroeg in eerste instantie aan omwonenden in Vorst, Ukkel, Drogenbos en Anderlecht om ramen en deuren dicht te houden, en aan automobilisten om de ventilatie uit te schakelen. Bewoners werden ook met het waarschuwingssysteem Be-Alert via sms verwittigd om ramen en deuren dicht te houden.

Het Crisiscentrum verduidelijkte later op Twitter dat de waarschuwing voor de hele Brusselse regio geldt.De politie rijdt ook rond om via de luispreker bewoners op de hoogte te brengen. En in Drogenbos is het gemeentelijk rampenplan van kracht.

 

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook