Brussels kan Oostende niet stoppen op weg naar zesde titel op rij

Basic-Fit Brussels is er niet in geslaagd om de titelstrijd in de Belgische basketbalcompetitie tot een beslissende vijfde wedstrijd te brengen. Na de stunt van vorige zondag, was de kustploeg woensdagavond weer meer dan een maatje te sterk voor de Brusselaars: 64-77. Voor BCO is het al de zesde titel op rij, de achttiende in de clubgeschiedenis.

Zondag begon Oostende nog veel te laks aan de derde play-off partij tegen Brussels. De kale generaal Djordjevic was niet in zijn normale doen en dat leek besmettelijk voor de rest zijn ploeg. Zo werd de titelstrijd onverwacht nieuw leven in geblazen. Coach Dario Gjergia wou het geen tweede keer meemaken en zette zijn troepen voor de vierde wedstrijd dan ook extra op scherp.

Verschroeiende start Oostende
En dat bleek geen verloren moeite. BCO nam een verschroeiende start op het Brusselse parket en bouwde na het eerste kwart met een 8-25 voorsprong al een bijna onoverbrugbare kloof uit. Aan de rust flikkerde op het scorebord dan ook een geruststellende 27-41-ruststand in het voordeel van Oostende.

Djordjevic beslist
Maar met de jongens van Brussels-coach Crevecoeur ben je nooit klaar. Onder impuls van Dowe en Simmons naderden ze toch tot op drie punten, maar wie anders dan de ervaren Djordjevic bezegelde het lot van de ploeg uit de hoofdstad.

Met een driepunter vergrootte hij de voorsprong opnieuw tot tien punten. Daarmee was de zesde landstitel op rij en de achttiende uit de clubgeschiedenis binnen voor de kustploeg.

Coach Crevecoeur: ‘Fantastisch seizoen’
Bij coach Crevecoeur heerste achteraf vooral trots in plaats van ontgoocheling. "Ik vrees dat het moeilijk wordt om nog beter te doen. Dit seizoen was ongelooflijk. In de beker hebben we de halve finales gespeeld, in de competitie de finale."

"Nu ben ik nog lichtjes ontgoocheld, maar Oostende was wel de beste ploeg vandaag. Wij hebben het laten liggen in de tweede finalewedstrijd. Ik had gehoopt om nog eens naar Oostende te kunnen trekken. Dat is jammer genoeg niet gelukt," klonk het gisterenavond. 

‘Zien wat toekomst brengt’
Of hij ook volgend seizoen nog trainer is bij Brussels, is nog niet gezegd. De coach wordt in verband gebracht met de Franse eersteklasser Pau-Orthez.

"Ik zal duidelijk zijn. Ik heb nog niets in handen van Pau. Maar ik zal nu spreken met die mensen. We zien wel wat de toekomst brengt”, aldus Crevecoeur op sporza.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?