Helft wijkcontracten afgerond

De wijkcontracten hebben tot nu toe voor 1.273 woningen en zeventig buurtvoorzieningen gezorgd.

De 56 Brusselse wijkcontracten hebben sinds 1994 1.273 woningen, zeventig buurtvoorzieningen zoals sportzalen en crèches én 298 projecten voor so­ciaal-economische herwaardering, zoals opleidingsateliers, opgeleverd. Dat blijkt uit een parlementaire vraag van oppositieparlementslid Elke Roex (SP.A) aan Brussels minister van Stadsvernieuwing Evelyne Huytebroeck (Ecolo).

Van alle wijkcontracten is de helft afgerond. Hiervoor spendeerden de Brusselse gemeenten 126 van de uitgetrokken 145 miljoen euro. Gemiddeld besteedde elke gemeente 87 procent van het vastgelegde budget. "Sint-Joost-ten-Node gaf voor zijn projecten gemiddeld maar 64 procent uit, wat heel weinig is," reageert Roex.

Het antwoord van de minister roept bij Roex nog vragen op. "We kennen het aantal woningen, maar de return on investment nog niet. Hoeveel sociale projecten leven structureel verder? En hoe controleert de directie Stadsvernieuwing de projecten als ze aangeeft niet eens een inventaris van alle wegen en voetpaden te hebben?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?