awel merci

Hulpkas wordt 'Luie Klootzakken' op Google

Wie op Google naar de de Brusselse vestiging van de HVW, de Hulpkas Voor Werkloosheidsuitkeringen, zoekt, gelooft even zijn ogen niet wanneer de zoekresultaten tevoorschijn komen. Een grappenmaker veranderde de naam van de Brusselse vestiging van CAPAC, de Franse naam voor HVW, naar 'Luie Klootzakken van Brussel'. 

De Brusselse vestiging van HVW/CAPAC is gevestigd in de Plantenstraat in Sint-Joost-ten-Node. De Hulpkas is er om werklozen die niet bij de vakbond zijn aangesloten te voorzien van een werkloosheidsuitkering.

Maar dat het kantoor voor sociale zekerheid in Brussel niet door iedereen gesmaakt wordt, is wel duidelijk nu een grappenmaker er in is geslaagd om de naam van de vestiging te veranderen. "Enculés Fainéants de Bruxelles", staat er te lezen wanneer we in het Frans op zoek gaan naar informatie over het CAPAC. Letterlijk vertaald: "Luie Klootzakken van Brussel."

Google toont de resultaten enkel wanneer op de Franstalige versie van Google naar CAPAC in Brussel wordt gezocht. Hoe heeft iemand buiten de organisatie de naam van de vestiging zomaar kunnen veranderen? Wel, iedereen kan bij Google aangeven dat het verandering wenst aan te brengen aan de informatie van een plaats. De verantwoordelijken of beheerders van het bedrijf worden door Google daarvan op de hoogte gesteld. Zijn ze er niet op tijd bij om die plaats te claimen, dan kan die externe persoon zomaar de verandering doorvoeren.

Of de grappenmaker doelt op de mensen die er hun werkloosheidsuitkering krijgen dan wel op het personeel van de vestiging in Brussel, is niet helemaal duidelijk.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook