MIVB kondigt noodnummer aan

© Bart Dewaele

De MIVB lanceert in de loop van 2016 een 'groen nummer' voor de reizigers. Daarop zullen reizigers elk mogelijk incident kunnen melden.

Dat meldt de RTBF. Het initiatief is gebaseerd op het gelijkaardige nummer dat de NMBS nu al heeft: wie naar 0800 30 230 belt, komt automatisch in contact met Securail, dat bevoegd is voor de veiligheid op het spoor.

Na de verhoogde terreurdreiging in december vroeg de Brusselse regering aan de MIVB om de procedures voor noodgevallen op te lijsten. De MIVB heeft al 278 alarmknoppen in de metro- en premetrostations, die de reizigers in contact brengen met de dispatching.

Nu komt daar dus ook een telefoonnummer bij. “Het moet een aanvullende mogelijkheid bieden aan mensen in nood, om agressies en incidenten te melden. Het nummer is er op dit ogenblik wel nog niet, omdat het beheer en de organisatie erachter nog volledig op poten moet worden gezet”, zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme aan brusselnieuws.be.

'Zeker in 2016'
Zo is nog niet duidelijk hoe een oproep van een reiziger behandeld zal worden. De oproep moet bij de juiste persoon terecht komen, en zo snel mogelijk, zodat er indien nodig meteen een interventie kan volgen, door eigen diensten of door de politie.

En de MIVB wil ook vermijden dat mensen het nummer gebruiken voor problemen die niets met veiligheid te maken, zoals voor vertragingen: daarvoor is er al het nummer 070 23 2000.

Er volgt ook een communicatieplan om het publiek vertrouwd te maken met het publiek. Wanneer het nummer in werking zal zijn, is nog niet duidelijk. De bedoeling is alvast om het zeker in 2016 in te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook