Signalisatie MIVB wordt vernieuwd

De MIVB gaat haar signalisatie grondig vernieuwen. In het ondergrondse premetrostation De Brouckère loopt nu een testproject met oude én nieuwe signalisatie. Brusselaars en toeristen kunnen er gedurende twee maanden hun mening geven over de borden.

Door de jaren heen was de signalisatie van de MIVB gecompliceerd geworden. Nu wordt ze dus weer eenvoudiger gemaakt, zowel ondergronds als bovengronds. En daar is zelfs een nieuw lettertype voor ontworpen, de Brusseline.

De nieuwe signalisatie zal vooral voor meer duidelijkheid en eenheid moeten zorgen. In het premetrostation De Brouckère werd de signalisatie al aangepast. Het gaat om een proefproject om reacties van de reizigers te verzamelen. Tegen 2009 zou de nieuwe signalisatie overal ingevoerd zijn.

"In De Brouckère zal je merken dat er twee soorten van aanduiding van haltes zijn, met en zonder art-nouveaukrul," zegt minister Pascal Smet (SP.A). "De bedoeling is dat mensen hier hun opmerkingen over geven. Of ze het duidelijk vinden of niet. Dan kunnen we nog aanpassingen doen en op basis daarvan zal er beslist worden hoe de nieuwe signalisatie er definitief zal uitzien."

Toeristische informatie
Naast de aanduidingen die het gebruik van het vervoersnet moeten verduidelijken, zal de signalisatie in de metrostations ook worden aangevuld met toeristische informatie. Onder de naam van de halte zal ook de naam van een toeristische plek worden vermeld. Bij de halte Beurs zal bijvoorbeeld de Grote Markt in het groen aangegeven worden, zodat toeristen weten dat ze aan deze halte moeten afstappen voor de Grote Markt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?