Voetballers riskeren schorsing na agressie tegen scheidsrechter

© brusselnieuws.be
02/12/2013

Twee spelers van Hoek Sport Zaventem hebben zondag tijdens de wedstrijd tegen KNV Keerbergen de scheidsrechter, een Brusselaar, in elkaar getrapt. De wedstrijd moest worden stilgelegd. De twee spelers en de trainer riskeren een schorsing.

Het ging om een wedstrijd in vierde provinciale. In de 88ste minuut werd een speler van Hoek Sport Zaventem zo kwaad, dat hij de scheidsrechter met een trap onderuit haalde. Dat meldt Het Nieuwsblad. Hij trapte nog twee keer na.

Maar daar bleef het niet bij. Een andere speler van Hoek Sport verliet de bank en ging de scheidsrechter als een razende te lijf.

De spelers van KNV Keerbergen moesten de ref beschermen, terwijl de politie er bij werd gehaald. De scheidsrechter ging op eigen kracht naar het ziekenhuis, en is een week onbekwaam.

Trainer Etienne Vanhamme van Zaventem Sport verdedigt zijn spelers. Volgens hem heeft de scheidsrechter het zelf gezocht. “De slechtste scheidsrechter die ik in vijf jaar tijd ben tegengekomen”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “We stonden 2 – 1 voor, maar hij heeft drie van onze spelers uitgesloten voor heel lichte fouten. Daarop heeft de tegenstander twee goals gemaakt in vijf minuten."

Volgens de scheidsrechter was het echter de trainer die de spelers vanop de zijlijn opjutte, waarna ze agressief werden.

Toch beseft Vanhamme dat wat zijn twee spelers deden ontoelaatbaar was.

Het Provinciaal Comité van de Belgische Voetbalbond neemt de zaak ernstig. “ Wij wachten nog op het verslag van de wedstrijd. Sowieso treden we zeer streng op bij gevallen van agressie”, zegt Marc Roosens, secretaris van het provinciaal comité Brabant aan brusselnieuws.be. “Donderdag beslissen we allicht over een eventuele voorlopige schorsing, zoals voorzien in het bondsreglement."