Vzw Genres Pluriels verdedigt dubbelzinnige identiteit

Mensen die zich noch man noch vrouw voelen, hebben zaterdag in verschillende Europese steden actie gevoerd. Ze vragen aandacht voor de problemen van de zogenaamde vloeiende geslachten en intersexuelen. In Brussel trok de organisatie Genres Pluriels voor het eerst de straat op.

De vzw Genres Pluriels is sinds een jaar actief in het Regenbooghuis in Brussel. Zaterdag trokken de militanten van Genres Pluriels door de stad met een symbolische paskamer. Zo proberen ze het thema bespreekbaar te maken.

"Wij willen niet gecatalogiseerd worden", zegt Max Nisol van de vzw Genres Pluriels. "Voor sommige mensen zorgt dat voor problemen, omdat ze moeten kiezen tussen man of vrouw."

"Ik voel dat ik een 'vloeiend geslacht' heb, maar wil niet gecatalogiseerd worden onder een geestelijke ziekte. Niet ik heb een probleem, maar het is onze maatschappij die een discriminerend systeem heeft bedacht."

De vereniging Genres Pluriels vraagt dat vloeiende geslachten niet als zieken worden behandeld. Ook hormonale behandelingen moeten mogelijk zijn zonder psychiatrische begeleiding.

Interseksuelen eisen dat de vermelding van het geslacht op officiële documenten wordt afgeschaft en dat ze vrij hun voornaam kunnen kiezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?