Shoppen in de droomwinkel van de Cardijnschool

© Saskia Vanderstichele

Is shoppen jouw hobby? Brussel barst van de winkels, maar de leerlingen van het tweede en derde jaar winkelhulp van de Cardijnschool namen Zazie mee naar hun droomwinkel. Gelukkig kwamen we niet platzak, maar wel vol inspiratie, weer buiten.

‘Onze winkel is een winkel waar iedereen altijd naartoe wil gaan. Het is een grote, propere winkel. Een streling voor het oog’ stelt Berna het voor. ‘In de kledingafdeling zijn er altijd kleren op stock,’ zegt Gizem. ‘En je krijgt er kortingen op de vaste prijzen.’

‘Er zijn héééél veel kassa’s, zodat je nooit moet wachten,’ vult Kemal aan. Hij wil later een winkel met autospullen. Zijn papa achterna, want die heeft een autogarage. ‘Ik werk soms al mee in de winkel. Ik wil later zelf een winkel, of de winkel van mijn papa overnemen.’

Gizem neemt ons verder mee in de winkeldroom. ‘Als je met je auto aankomt bij onze winkel, hoef je zelf niet te parkeren. Iemand doet dat voor jou. Zo kan jij snel de winkel in.’ Eenmaal binnen staat Berna klaar met koffie en gebak. ‘De klanten slaan zo twee vliegen in één klap: winkelen en koffie drinken.’ Geen gek idee, vindt Zazie.

Miskoop
In de droomwinkel van Cardijn weten de verkopers werkelijk alles van alle producten die ze verkopen. Zo krijg je veel informatie over alle artikelen, en kan je geen miskoop doen.

Heb jij al eens iets gekocht waar je later spijt van had (=’miskoop’)? Dan ben je niet alleen. De leerlingen van Cardijn hebben die vraag gesteld aan andere mensen in Brussel. ‘We kregen grappige antwoorden,’ zegt Berna. ‘Een meneer zei dat zijn grootste miskoop zijn vrouw was! Hij zei dat hij zijn vrouw geruild had voor twee kamelen. Maar of het echt waar was, of een grapje, weten we niet.’ (lacht)

Gizem heeft zelf al eens een kleedje gekocht dat ze niet graag, en dus nooit draagt. ‘Maar dan kan je er nog altijd mee knutselen,’ zegt Renske.

Alweer een héééél goed idee, denkt Zazie.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook