Anderlecht bekert verder na zuinige zege tegen OH Leuven

MD
21/09/2016

Anderlecht heeft zich met een krappe 1-0 zege tegen Oud-Heverlee Leuven op het eigen veld verzekerd van de volgende ronde van de Beker van België. Een experimenteel RSCA kon pas in de tweede helft het verschil maken na een goal van Harbaoui.

Anderlecht pakte uit met een onuitgegeven veldbezetting voor de bekermatch tegen OH Leuven. Hanni en Teodorzcyk mochten rusten, Bruno en Harbaoui kregen wel een basisplaats. Ook de jonge Doumbia mocht het veld op, net zoals tweede keeper Frank Boeckx.

Anderlecht kwam in de eerste helft amper aan kansen, OH Leuven was duidelijk met strijdlust naar het Astridpark afgezakt. Pas vroeg in de tweede helft, toen coach René Weiler vaste waarden Hanni en Chipciu al had ingebracht, kon Harbaoui de ban breken voor de thuisploeg. Na een foutje in de Leuvense defensie zette hij de Brusselaars op voorsprong.

Even later was het schrikken voor Anderlecht toen Dendoncker zijn tweede gele kaart pakte nadat hij zich genoodzaakt zag de doorgebroken Azevedo onderuit te halen. Anderlecht kwam de rest van de partij echter zonder kleurscheren door en stoot door naar de volgende ronde van de Beker van België.