Anderlecht grijpt naast leidersplaats

© brusselnieuws.be
07/11/2010
Anderlecht heeft de kans gemist om naast Genk aan de leiding te komen in de hoogste voetbalklasse. Nadat de Limburgers gelijk speelden tegen Westerlo, kwam ook paars-wit niet verder dan een gelijkspel tegen Club Brugge.

Het leek wel of Anderlecht, zonder de geblesseerde sterkhouders Boussoufa, Biglia, Polak en Deschacht, iets te ontspannen aan de topper begon. Paars-wit vergat te voetballen en werd meteen koud gepakt door een gretiger Club Brugge. Proto had veel moeite met een uithaal van Perisic en Dalmat kon van dichtbij de 0-1 scoren.

Anderlecht sloop daarna schuchter richting het Brugse doel maar de West-Vlamingen waren levensgevaarlijk op de tegenaanval. Na goed twintig minuten kon Geraerts de 0-2 tegen de netten knallen.

De wedstrijd leek beslist maar met de rust in zicht ging Anderlecht dan toch beter voetballen en plots kopte Juhasz knap de aansluitingstreffer buiten het bereik van de Brugse doelman.Meer nog, goed een minuut later kon Lukaku de gelijkmaker scoren.

Beide ploegen hadden heel wat energie verbruikt voor de rust en nadien was het vet dan ook van de soep. De angst om te verliezen werd ook groter dan de wil om te winnen. Zo bleef het 2-2. Anderlecht heeft daarmee nog altijd twee punten achterstand op Genk. De leider speelde dit weekend ook gelijk, tegen Westerlo.