Anderlecht tweede in stand na winst tegen Westerlo

28/12/2015

Op de 21e speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling heeft RSC Anderlecht zondagavond met 2-1 gewonnen van rode lantaarn Westerlo.

Bij de rust stond Anderlecht 1-0 voor. Hassan Mahmoud "Trezeguet" is na een schouderoperatie weer wedstrijdfit en mocht zijn officieel debuut maken voor Anderlecht. De 21-jarige Egyptische offensieve middenvelder kwam aan de aftrap en mocht negen minuten voor tijd gaan rusten. Stefano Okaka scoorde op slag van rust, goed voor zijn negende goal van het seizoen.

Guillaume Gillet, die in de wintertransferperiode naar het Franse Nantes trekt, mocht in zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht de eindstand vastleggen vanop de stip. Matías Suárez miste later nog een strafschop.

In de stand maakte Anderlecht zo drie punten goed op AA Gent, dat zaterdag met 2-0 verloor bij KV Mechelen. Anderlecht is nu tweede in de stand, op twee punten van de Buffalo's.