Balkunstenaars in duel

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
09/04/2012
Een bruggetje is de ultieme vernedering voor een voetballer. En net dat is het ultieme doel tijdens het Electrabel Street Heroes- of ESH-toernooi.

ESH is de grootste panna-competitie in België en loopt van 2012 tot 2014 in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Panna? Dat is in een arena van zes meter doorsnede één tegen één of twee tegen twee spelen, met als ultieme doel een panna te maken bij je tegenstander. Als je erin slaagt dat bruggetje uit te voeren en de bal meteen te recupereren, win je het duel. U snapt het al: een kolfje naar de hand van de vele Brusselse straatvoetballertjes.

ESH is onlangs begonnen met lokale buurttoernooien, om later over te schakelen naar stadsfinales, regionale (halve) finales en ten slotte een nationale finale.

Brussel was al op 28 maart gastheer met een toernooi in de Noordwijk. Maar daar blijft het niet bij. Op 11 april is het Lakense Joseph Benoît Willemsplein van 14 tot 18 uur het decor van een buurttoernooi. Op 18 april is de Ransbeekstraat in Neder-Over-Heembeek aan de beurt, en op 25 april ontvangt de Papenvest in het centrum een toernooi. Uiteindelijk wordt op 13 mei de stadsfinale gespeeld aan het Koning Boudewijnstadion, zoals altijd van 14 tot 18 uur.

Deelnemen is gratis; inschrijven kan op de website www.streetheroes.be of ter plaatse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni