Berg zand gestolen maar Jumping niet op de helling

© brusselnieuws.be
05/11/2010
Eind deze maand is er een grote internationale Jumping op de Heizel. Klein probleem: het zand voor het paardenevenement blijkt gestolen. Zo'n 1.000 ton zand - 40 vrachtwagens - blijken foetsie. De organisatie maakt zich sterk dat ze op tijd nieuw zand kan vinden.

Het was toch even schrikken voor de organisatie van de Jumping van Brussel. Maar liefst 1.000 ton zand, goed voor 40 vrachtwagens en een kost van 100.000 euro, was plots onvindbaar. "Gezien de hoeveelheid is het waarschijnlijk gestolen door professionals," zegt Edith de Reys, woordvoerster van de Jumping aan brusselnieuws.be. De dieven hadden vermoedelijk de juiste valse papieren om geen argwaan te wekken terwijl ze het zand oplaadden. "Het zand lag al een tijdje opgeslagen in een van de Heizelpaleizen. Pas in de week voor het evenement zou het effectief uitgestrooid worden op de piste."

Even leek de organisatie van het paardenevenement in gevaar maar waarschijnlijk kan er tijdig toch nog 1.000 ton paardenzand geleverd worden. "Er is nog zand beschikbaar. We informeren nu bij verschillende leveranciers om te weten wanneer er een nieuwe partij geleverd kan worden," aldus nog de Reys.

De organisatie heeft alvast klacht ingediend en het onderzoek naar de diefstal is volop aan de gang.

De Jumping vindt plaats in de paleizen 11 en 12 van Brussels Expo van 27 tot en met 30 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni