Cercle duwt Anderlecht nog wat dieper in de put

© FM Brussel
18/10/2010
Anderlecht verloor met 1-0 bij Cercle Brugge en zakt naar de derde plaats in het klassement. Genk versterkt zijn leidersplaats na winst in de topper tegen Standard (4-2).

Cercle - Anderlecht was een matige partij. Oleg Iachtchouk (ex-Anderlecht) scoorde het enige doelpunt na een slimme doorsteekpass van Anderlecht-huurling Reynaldo. Meteen de tweede opeenvolgende competitienederlaag voor paars-wit. Dat moet de tweede plaats laten aan Gent en ziet leider Genk nu al acht punten voor staan.

"We begonnen nog goed aan de wedstrijd, maar we dwongen geen enkele reële kans af," analyseerde trainer Ariël Jacobs. "De spelers hebben geen vertrouwen en sommigen verstoppen zich zelfs tijdens de match. We spelen te onzeker en gaan dan lopen met de bal. Ik had mijn spelers daar al op gewezen tijdens de rust, maar er kwam niet echt beterschap. We moeten hier als team proberen uit te komen en liefst zo snel mogelijk."

In tweede klasse won FC Brussels van rode lantaarn Doornik met 3-0. De ploeg uit Molenbeek klimt zo naar de dertiende stek.

In derde klasse B speelde Woluwe Zaventem 1-1 gelijk op het veld van Heppignies. Diegem klopte FC Luik met 2-1. White Star kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Hoei. Union verloor bij URS Centre (1-0). In de stand staat White Star vijfde, Woluwe Zaventem zesde, Union achtste en Diegem negende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni