Wolfs Bar

Jette wil veilige fitnesstoestellen in Jeugdpark

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
10/06/2015

Volgend jaar installeert de gemeente Jette extra rekstokken en andere toestellen voor street workout in het Jeugdpark.

Street workout is een vorm van fitness die overgewaaid komt uit het voormalige Oostblok. Steeds vaker zie je in Brussel jongeren fitnessen in parken en elders in de openbare ruimte. Ze gebruiken rekstokken, stellingen en banken om zich op te duwen of zich aan op te trekken.

De jongeren, die zich inmiddels Wolf’s Bar noemen, trainen ook regelmatig in het Jeugdpark. Daar maken ze onder meer gebruik van de fit-o-meter, maar ze zouden graag over meer rekstokken, palen en bruggen beschikken.

De Jetse schepen van Sport, Benoît Gosselin (LBJ), is bereid hierin te investeren op voorwaarde dat de nieuwe toestellen aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen. “De bestaande rekstokken zijn neergezet als onderdeel van de fit-o-meter. Ik wil dat de bijkomende toestellen helemaal afgestemd zijn op street workout, dus verankerd in beton en met een aangepaste ondergrond. Zo wil ik vermijden dat de gemeente aansprakelijk kan worden gesteld bij een ongeval.”

Gosselin zal de toestellen volgend jaar plaatsen. Hij kan de investering – zo’n 15.000 euro – dan financieren met de gewestelijke subsidies voor buurtsportuitrusting.

De fit-o-meter in het Jeugdpark wordt overigens dit jaar nog vernieuwd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni