42,195 kilometer lopen op een atletiekpiste: de unieke pistemarathon van de Schaarbeekse atletiekclub - dit jaar op zaterdag 16 oktober - zit aan zijn negende editie.

105 rondjes van telkens vierhonderd meter zwoegen: gelukkig wordt de marathon in ploegen van zes lopers afgelegd. Voor er om 15 uur gelopen wordt, staan in de voormiddag de individuele nummers op het programma. Om 9 uur wordt de 5.000 meter gelopen, vooral door mensen die Start to run volgen. Een uur later wordt een individuele halve marathon gelopen.

"Het is altijd een feest," stelt Dirk Ghys, voorzitter van Schaarbeekse atletiekclub RCAS. "Er is altijd muziek en animatie. In het verleden waren er bijvoorbeeld al Burundese tamboerijnspelers, een accordeonspeler en een buikdanseres. Wie er dit jaar komt, blijft nog een verrassing."

"Elke vierhonderd meter is er bevoorrading, en er staan masseurs en kinesitherapeuten ter beschikking. Het is de meest comfortabele marathon die je kunt vinden. Voor deze negende editie proberen we nog met een sponsor wat speciaals te organiseren, maar ook dat ga ik nog niet verklappen."

Inschrijven kan op www.pistemarathon.centerall.com en kost 12 euro. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni