Michel Sfaxi, de kapper van de Rode Duivels

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
20/10/2013
Alles wat de Rode Duivels aanbelangt kan dezer dagen op interesse rekenen. Dus wil u beslist ook weten wie in opdracht van Marc Wilmots en de Belgische voetbalbond de coiffure van onze jongens verzorgt. Het is de bekende Brusselse haarkunstenaar Michel Sfaxi.

Het waren de truitjes van Rode Duivels als Witsel, Hazard en Gillet in de vitrine van Michel Hair Fashion die onze aandacht trokken. Ze hangen er al een tijdje. Gastvrij als altijd verschaft Michel Sfaxi ons uitleg in zijn drukke zaak op de hoek van de Van Arteveldestraat. "Die truitjes zijn inderdaad van de spelers zelf en werden door hen gesigneerd." Het gaat om een wederdienst voor het werk dat Sfaxi sinds 'de wedstrijd van de ommekeer' tegen Nederland vorig jaar in augustus voor de Rode Duivels deed.

Tijdens de kwalificatiecampagne voor het WK werd Sfaxi geregeld naar het hotel in Zaventem ontboden, waar de Rode Duivels verzamelen blazen voor de voorbereidingen van hun interlands. Ook vorige dinsdag was dat nog het geval. "Ze bellen me. Ik trek er alleen naartoe want er gelden strenge veiligheidsmaatregelen. De spelers die willen, nemen plaats." De bewijzen heeft Michel op een cd-rom die volstaat met foto's waarop hij te zien is met zowat de hele selectie en staf voor zich in de kappersstoel. Die foto's mag hij wel niet commercieel gebruiken, want portretrechten en discretie zijn heilig bij de voetbalbond. Maar de sfeer lijkt in ieder geval opperbest. Bondscoach Wilmots laat zich zo te zien zelfs een hoofdmassage van Sfaxi welgevallen.

Roemenië
Maar Sfaxi is het gewoon om met bekende lui om te gaan. Verschillende politici komen bij hem langs, een ook veel spelers van Anderlecht zijn klant bij hem. Getuige daarvan ook de Champions League-bal van Anderlecht en het truitje van de Belgische hockeyvrouwen dat in de zaak ligt. Het is op die manier dat ook de Rode Duivels bij hem terechtkwamen. In de kapsels van de Rode Duivels - van Dries Mertens tot Romelu Lukaku - zit behoorlijk wat variatie, maar voor Sfaxi is dat blijkbaar geen probleem. Hij knipt en kleurt op hun aanwijzingen. "Met de meesten is het lachen, andere zijn net iets moeilijker. Benteke bijvoorbeeld, die is veeleisend en niet helemaal gerust in de zaak. Voorts heeft Sfaxi niets dan lovende woorden over voor de equipe. "Wilmots heeft een geweldige dynamiek gecreëerd, met rond zich een heel team dat hij nauwkeurig in de gaten houdt. Ook de spelers zijn welopgevoede jongens zonder vedetteallures."

Bij het schrijven van dit artikel enkele uren voor de aftrap in Kroatië hadden de Rode Duivels nog geen enkele wedstrijd verloren met Sfaxi als kapper. "Hout vasthouden, maar er is niet aan te doen. Toen België die vriendschappelijke wedstrijd in Roemenië verloor, was ik niet langsgeweest." Of hij dan ook mee moet naar Brazilië straks? "Geen idee (lacht), maar alles voor het vaderland."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni