CSTUK GEEN COPYRIGHT

New Saint-Guidon: Toch paars-witte bekerwinnaar

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
13/05/2015

Voetbalploeg New Saint-Guidon heeft zijn tiende verjaardag gevierd met het behalen van de beker Jan Lichtert. Maar dat is niet alles, want de club uit de tweede divisie van de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV) heeft grote plannen.

“Wat ons nogal uniek maakt, is dat we veel supporters hebben,” vertelt voorzitter Waut Es. “Tijdens de bekerfinale waren er bijvoorbeeld een paar honderden aanhangers van ons aanwezig. Dat kan toch tellen voor een liefhebbersclub. En wat nog specialer is, is dat velen onder hen vrouwen zijn. Zij zorgen mee voor de ambiance.”

Proeven van die familiale sfeer kan tijdens de thuismatchen van de club, op het voetbalveld aan de Theo Lambertlaan. Net als grote broer RSCA spelen ze in paars en wit, en net als hen hebben ze ambitie. Die hebben ze kracht bijgezet met bekerwinst. “Alle ploegen van de KVV namen er aan deel en we hebben dan ook een ploeg uit de eerste divisie (Beert) moeten kloppen. Na een spannende match haalden we het met 3-2, meteen de eerste prijs uit onze geschiedenis.”

“De club is sinds zijn begin gegroeid van een veteranenclub tot een groep jonge gasten die hogerop willen. Het niveau is gestegen en daarom zetten we volgend seizoen de stap naar vierde provinciale. De papieren zijn ingediend en alles lijkt in orde te komen. We willen ergens naartoe met deze club en een professionele structuur uitbouwen.”

Armoede en werkloosheid
Met het waarmaken van dat eerste doel zijn de Anderlechtenaren volop bezig. Op de lange termijn willen de mannen van New Saint-Guidon ook ketjes betrekken die nu enkel op pleintjes terecht kunnen. “Problemen als armoede en werkloosheid teisteren heel wat jongeren. Wij willen hen een project aanbieden om hen van straat te halen. Met de ouders praten en die jongeren weghouden van criminaliteit. Daarom gaan we binnen afzienbare tijd een jeugdwerking opstarten.”

“We hebben voldoende supporters, een eigen terrein en Anderlecht heeft voldoende industrie om sponsors te vinden. De gesprekken met een grote sponsor zijn trouwens lopende. We zijn dan ook heel ambitieus en willen volgend seizoen meteen kampioen spelen in vierde provinciale.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni