Sportkampen tijdens paasvakantie

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
26/03/2009
Paaseieren rapen is een jeugdsport als geen ander, maar nadien komt het er ook op aan al die suikers en die energie weer kwijt te raken. Gelukkig kan er tijdens de paasvakantie volop gesport worden. In heel wat Brusselse gemeenten en clubs worden stages en kampen opgezet. We zetten enkele interessante op een rijtje. Vraag steeds een fiscaal attest (aftrekbaar!), en ook een aantal ziekenfondsen komt tegemoet in de kosten.

Kleuters (3 tot 6 jaar) kunnen onder meer van 6 tot en met 10 april terecht in Ganshoren. In de sporthal aan de Vandervekenstraat is er een kleutersportkamp én een kleutersport-taalkamp. Inschrijven op 02-465.75.71 of tplateau@ganshoren.irisnet.be.

Ook in Aximax (Sint-Joost-ten-Node) en in GC Heembeek-Mutsaard is er een aanbod voor kleuters. Meer info bij de Sportdienst van de VGC (02-413.04.38 of sportdienst@vgc.be). In de vakantiegids (aanvragen of downloaden) staat een pak info over andere speelweken en speelpleinen, ook al voor de zomervakantie.

Ook populair zijn de omnisportkampen, de meeste ook weer van 6 tot en met 10 april. In de VUB in Elsene (voor 6 tot 14 jaar) wordt een breed gamma aangeboden: van zwemmen over gymnastiek en balsporten tot circustechnieken en muurklimmen. Opgelet: de 7- tot 8-jarigen moeten zich reppen! Volgeboekt is in elk geval de Buurtsport-week in Schaarbeek, maar Buurtsport heeft ook een ruim aanbod in de HUB in Koekelberg (info@buurtsport.be of 02-412.03.50). Ook in Everna (Evere, 02-247.03.40) wordt er gesport (van 3 tot 12 jaar!).

De Stad Brussel heeft traditioneel een mooi paasaanbod. De omnisportstage in Heembeek en de zeil- en roeistages waren al na één week volgeboekt. Er zijn nog wel twee bijkomende omnisportweken ingelast in het Vander Puttenstadion (aan de Ninoofsepoort): van 6 tot en met 10 april én van 14 tot en met 17 april, voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Meer info op 02-512.20.16 of sporthuis@brucity.be.

En nog een aanrader: de vzw Grand Slam is een afsplitsing van Tennis Club Anderlecht en biedt verschillende stages aan. Niet alleen tennis, maar ook voetbal, korfbal en dans. Meer info op
www.grandslam.be of 0473-53.32.09.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni