De transfer van Gouden Schoen Matias Suarez van Anderlecht naar CSKA Moskou gaat niet door. Dat zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Door een knieprobleem geraakte Suarez niet door de medische testen die hij in opdracht van CSKA aflegde.

De Argentijn onderging de afgelopen dagen uitvoerige medische testen in Brussel en München. Daaruit bleek dat de aanvaller een ontsteking heeft aan de kniepees en mogelijk geopereerd moet worden.

In Moskou zijn ze op zoek naar een speler die direct inzetbaar is, dat trekt meteen een streep door de transfer van 16 miljoen euro. Na de 1-0 overwinning van zaterdag tegen Beerschot bevestigde Herman Van Holsbeeck dat de transfer niet doorgaat.

"Het kan dat Suarez hervalt in zijn blessure en drie maanden aan de kant staat", zegt Van Holsbeeck aan Sporza. "Hij zou misschien niet 100 procent fit zijn in het begin van zijn CSKA-periode en dat risico wou de club niet nemen."

Ook voor Anderlecht, dat 11 miljoen euro opstreek bij de transfer, is dit een opdoffer. "Anderzijds krijgen we wel de gouden schoen terug", zegt Van Holsbeeck. "We gaan met de artsen bekijken hoe we hem weer volledig fit kunnen krijgen. Voor Matias is dit wel een fameuze klap, we zullen hem wat moeten steunen."

Sporting wil Suarez over twee à drie maanden weer fit krijgen. "Het is alvast de bedoeling dat hij in de tweede ronde of de play-offs weer het verschil kan maken," besluit Van Holsbeeck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni