Tennisterreinen Jubelpark heraangelegd

Steven Vandenbergh
11/03/2013
Leefmilieu Brussel vormt nog voor de zomervakantie de twee versleten tennisterreinen in het Jubelpark om tot multisportterreinen. Daardoor breidt het voetbal- en basketbalaanbod meteen uit.

Nadat het vorig jaar de speeltuigen in de zandbak van het Jubelpark verving, pakt Leefmilieu Brussel (BIM) nu de twee verweerde tennisterreinen, net naast de petanqueruimte, aan. Het BIM vormt de oude tennisvelden om tot twee multisportterreinen waar vooral minivoetballers en basketballers aan hun trekken zullen komen. Al behoort tennis ook nog steeds tot de mogelijkheden. Om die reden worden het synthetische gazon, de omranding en afsluiting vernieuwd.

Door de tennisvelden om te bouwen tot multisportterreinen wil het BIM zoveel mogelijk mensen van de sportruimte in openlucht laten genieten. Dat betekent een breuk met de visie uit het verleden, aangezien de tennisterreinen niet publiek toegankelijk waren. Toen Leefmilieu Brussel deze velden zo'n drie jaar geleden in beheer nam, plande het een grote renovatie. In afwachting van die opknapbeurt gebeurden kleine onderhoudswerken, en plaatste het milieu-instituut vier tijdelijke goaltjes.

Wachten op de zon
Heel wat jongere en oudere voetballers maakten dankbaar gebruik van deze veldjes aangezien de nabijgelegen Agoraspace, een multifunctioneel sportterrein met houten omheining, vaak bezet is. Wie langs deze kleine sportruimte passeert, ziet dikwijls groepjes mannen hun beurt afwachten om te kunnen sporten.

Als het mooi en droog lenteweer is, start een ondernemer met de werken, die anderhalve maand zullen duren. Om alles vlot te laten verlopen, breken tuinmannen de afsluiting van de vroegere tennisterreinen op dit moment al af. Volgens het departement Technische Uitrustingen van het BIM zouden de twee multisportterreinen, die een totale oppervlakte van 1.141 vierkante meter zullen beslaan, tegen juli klaar zijn. De herinrichting kost om en bij de 78.000 euro, btw inbegrepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni