Toekomst Astridpark: Anderlecht rekent op nieuwe sportzaal

© brusselnieuws.be
03/11/2015

Het vertrek van voetbalclub RSC Anderlecht betekent voor de gemeente Anderlecht ook terug naar af in het dossier van de nieuwe gemeentelijke sportzaal. Die zou immers gebouwd worden door de club, in ruil voor de uitbreiding van het Vanden Stockstadion.

De gemeente Anderlecht heeft zoals eerder aangekondigd een aanbesteding gelanceerd voor een studie over de omvorming van het Constant Vanden Stockstadion, de omgeving en twee nabijgelegen parkings, voor het geval voetbalclub Anderlecht verhuist naar Parking C.

Het bestek betreft in de eerste plaats de omzetting van het stadion, de parking ernaast, en de sportzaal die ertegen gebouwd staat. Daarnaast is ook sprake van de "ziekenhuissite" en de "Dupuissite", twee nabijgelegen blokken die tijdens de wedstrijden van RSCA als parking gebruikt worden. "Dit zijn drie percelen waarvoor het OCMW of de gemeente een erfpacht hebben lopen met Sporting", verduidelijkt burgemeester van Anderlecht Eric Tomas (PS). Het gemeentebestuur hoopt dat deze plaatsen met het project aansluiting kunnen vinden met het historische centrum van Anderlecht, dat zich situeert rond het nabijgelegen Sint-Guidoplein, het Verzetsplein en het Dapperheidsplein.

Club blijft eigenaar
De gemeente geeft de studiebureaus carte blanche, maar gaat ervan uit dat ze de behoeften van de gemeente kennen. Zo moet er een nieuwe sportzaal komen, ter vervanging van de verouderde Simonet-zaal. "We hopen dat het Gewest ons hiermee kan steunen", zegt burgemeester Tomas. "In de uitbreidingsplannen voor het Vanden Stockstadion ging Sporting deze zaal bouwen op de parking van het OCMW."

RSCA blijft wel eigenaar van het Vanden Stockstadion. In 2010 vernieuwde het de erfpachtovereenkomst met de gemeente tot 2050. "Wij hebben geen middelen om dit stadion te kopen", laat Eric Tomas al weten. "We hopen dat RSCA zal investeren in een nieuwe bestemming." Het bestek dat de gemeente liet uitschrijven moet hier een kader voor aanreiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni