Zwaarste competitienederlaag voor Anderlecht in tien jaar

© FM Brussel
04/10/2010
Anderlecht sloeg zondag met 5-1 een modderfiguur op Sclessin. Supporters blokkeerden na de match de spelersbus. Goed nieuws dan weer voor FC Brussels dat nog eens kon winnen.

Het is de eerste keer dat Anderlecht verliest dit seizoen. Maar erger: de 5-1 bij Standard was de zwaarste nederlaag voor Anderlecht in de Belgische competitie sinds 10 jaar.

De afgang zorgde voor heel wat spanning bij de supporters van Anderlecht. Die blokkeerden gisteren na de match de spelersbus en ze riepen ook om het ontslag van manager Herman Van Holsbeeck. Enkelen gooiden ook met flessen. Verschillende fans zijn opgepakt.

Standard springt naar de derde plaats in het klassement met 20 punten. Anderlecht blijft tweede met slechts één punt meer dan Standard. Leider blijft Genk met 26 punten.

Brussels en White Star winnen wel
In tweede klasse won Brussels van Turnhout met 2-0, daarmee klimt de ploeg naar de veertiende plaats. Leider is Oostende met 18 punten.

In derde klasse B won White Star van Namen met 4-0. Union verloor van Bertrix met 0-3, ook Zaventem verloor van Centre , 5-1. Er is ook verlies voor Diegem, het verloor met 1-2 van Bocholt. Leider blijft Virton met 21 punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni