RWDM heeft zijn laatste competitiewedstrijd van 2016 winnend afgesloten. Ook de manier waarop mocht er zijn: buur Ganshoren werd, net als in de heenwedstrijd, van het kastje naar de muur gespeeld. Als RWDM in januari zijn inhaalwedstrijd wint, komt het aan kop in de derde amateurklasse.

Ganshoren speelde thuis in deze Brusselse derby, maar daar was rond het veld niet veel van te merken. De wedstrijd was al enkele dagen vooraf uitverkocht, en het waren vooral vooral RWDM-supporters die de tickets hadden gekocht. Onder impuls van hun twaalfde man ging RWDM op zoek naar een vroeg doelpunt, en dat kwam er toen Brouckaert een perfect aangesneden voorzet van Ngangue binnenkopte. Kort daarop miste Bruylandts van dichtbij de 0-2, maar ook Ganshoren kwam een paar keer gevaarlijk aanzetten. Het werd kort voor rust toch 0-2, toen Bruylandts maar binnen te trappen had na een subliem ingestudeerd nummertje bij een vrije trap.

Meteen na de rust leek de partij gespeeld, toen Daal een voorzet van Vanderhaegen binnenkopte. Even leek Larivière nog voor spanning te zorgen toen hij een mooi uitgesponnen aanval netjes in de hoek schoot, maar Lutula nam alle hoop weg met de 1-4. In de laatste tien minuten dikte Brouckaert de score nog aan met twee doelpunten: meteen de eerste hattrick in de carrière van de Henegouwer. Het bleef bij 1-6: op twee wedstrijden scoorde RWDM maar liefst 11 keer tegen Ganshoren (de heenmatch eindigde in Molenbeek op 5-1).

Leider Rebecq liet zaterdagavond punten liggen in Onhaye: die wedstrijd eindigde op 1-1. RWDM komt daarmee op twee punten van Rebecq, maar het heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. Als RWDM begin januari kan winnen in Manage, heeft het de felbegeerde leidersplaats te pakken.

Het seizoen van RWDM

Op de laatste speeldag in derde amateurklasse speelt RWDM zondag in het Edmond Machtensstadion tegen Doornik. Het seizoen van de gedoodverfde Brusselse titelfavoriet liep niet altijd zoals gewenst. Met onder meer een trainersontslag. Maar uiteindelijk staat RWDM nu op één overwinning van de titel. Herbeleef het seizoen met artikels en video's van BRUZZ.