Abao

© Saskia Vanderstichele
Onze score
De Middelburgstraat nabij het Wienerplein was ooit Bosvoordes belangrijkste winkelstraat. Tegenwoordig zijn de meeste vitrines echter afgeschermd met vitrage of rolluiken. Toch lijkt de commercie opnieuw begonnen aan een opmars. Een van de eerste symptomen hiervan was, een jaar of twee geleden, de uitbreiding van de stripboekhandel Abao met een thee-, koffie- en lunchzaak.

Het resultaat is een erg krap bemeten maar gezellig plekje waar men behalve voor (hoofdzakelijk Franse) boeken en strips ook terechtkan voor een heerlijk potje thee, een ontbijt of een lichte lunch. Het koffie- en theeaanbod komt uit alle hoeken van de wereld, van Indonesië of Papoea-Nieuw-Guinea tot Vietnam en Zuid-Afrika. De drinkbare delicatessen staan netjes in een uitgebreid menuboek, voorzien van allerlei weetjes en anekdotes. Hun geuren mengen in elk geval wonderwel met die van verse, ongelezen boeken.

Wij namen plaats in een stel oude bioscoopzetels, naast de feestelijk ogende rij grote glazen bokalen met gekonfijt fruit, snoepjes en marshmallows die de boeken- van de theeafdeling scheidt.

De lunchkaart is verrassend uitgebreid, met keuze uit een dozijn belegde broodjes met literaire namen als 'Amélie Nothomb', 'Honoré de Balzac' of 'Eugène Ionesco' (€3 > 3,50). Voor die prijs krijg je een half stokbrood, dus met honger ga je niet snel buiten.

Het aanbod omhelst echter ook kleine gerechten, zoals een Oostends vispannetje (€9,95), een lasagne bolognese (€7,95) of garnalen op Indische wijze met linzen en groentjes (€8,95). Wij kozen voor de yakitori, tien kruidige gemarineerde brochetjes van kip, geserveerd met een slaatje (€10,95). Een beetje basic, maar zeker in orde.

Wie toch nog niet genoeg zou hebben, kan aansluitend een stuk chocoladetaart, kaastaart of crumble bestellen (€3,95), of een pot chocolademelk met pure cacao (€4,50). Of 280 pagina's Sartre, dat blijft ook even op de maag liggen.

adres: Middelburgstraat 40, Watermaal-Bosvoorde, 02-663.79.80
open: maandag > vrijdag van 8.30 > 19.00 uur + weekend van 9 > 19.00 uur

02 663 79 80

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Het clandestiene café: verboden avond aan de toog
  • De geldstromen van We Love BXL blootgelegd
  • Dalende verkoop dwingt chocolatiers om creatief te zijn
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Françoiz Breut: Brusselse popbricoleur in Vlaamse velden
  • United Fashion Festival: la mode, aussi, se remet en question
  • Naomi 'Namglam' Waku: makeup is an art form
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement