Union zorgt voor sfeer maar verliest op Standard

JR
© BRUZZ
29/04/2017

Nieuwe nederlaag voor Union in groep A van play-off 2. De Brusselaars verloren bij Standard met 3-1. Maar de Union Bhoys zorgden vrijdagavond wel voor heel wat sfeer in het stadion.

Royale Union Saint-Gilloise geniet met volle teugen van play-off 2. In Sclessin offerden zo'n 700 Union-supporters hun vrijdagavond op om te supporteren voor de Brusselse trots. De Unionisten begonnen complexloos aan de wedstrijd. In de vierde minuut ging een kopbal van Vandiepenbeeck rakelings naast. Maar drie minuten later viel de goal aan de andere kant. Orlando Sá stond overduidelijk buitenspel. Toch werd het doelpunt goedgekeurd: 1-0. Union was niet onder de indruk en voetbalde aardig mee. Een lucky goal van Luyindama op het halfuur maakte het wel erg moeilijk om nog een resultaat neer te zetten: 2-0 bij de rust.

Bij het begin van de tweede helft vond Union de aansluiting via de onvermijdelijke Rajsel die aan de rand van de zestien de 2-1 binnenknalde. Terwijl USG op zoek ging naar de gelijkmaker, diepte Belfodil de voorsprong van Standard uit: 3-1. Een moedig Union verliest zo voor de tweede keer op rij. Het blijft wel tweede in groep A.