800 mensen wonen begrafenis Michel Verschueren bij

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 19 september 2022

In de Sint-Servaasbasiliek in Grimbergen hebben zo'n 800 mensen de begrafenis van Michel Verschueren (91), de voormalige manager van Anderlecht, bijgewoond. Onder meer zijn zoon Michael Verschueren en Jan Mulder namen tijdens de uitvaartdienst het woord. Het was een eerbetoon aan 'Mister Michel' die Anderlecht 23 jaar lang naar nieuwe hoogtes leidde.

Bloemenkransen in paars-wit waren aan de ingang van de basiliek neergelegd. Ex-speler Jan Mulder mocht, na de geestelijken die toevallig ook in paars-wit gekleed gingen, als eerste het woord nemen. Hij kende de Zilveren Vos als "de ideale fysieke trainer, die onder stroom leek te staan". "Je had een onstuitbare drang naar voren. Het was nooit saai. Op het laatste doofde het onblusbaar geachte vuur toch uit."

Dankwoord voor de fans van Anderlecht

Na hem volgden Michel Van Praag, voormalig voorzitter van Ajax, en David Steegen, die tot afgelopen zomer de persverantwoordelijke was bij Anderlecht. Op het einde nam Michael Verschueren het woord. Ondanks het verdriet van het verlies vond hij troost in het feit dat Mister Michel opnieuw bij zijn vrouw Marie-Louise kon zijn, die in mei overleed. "Je moet alles uit het leven halen", herinnerde hij een uitspraak van zijn vader. "Il faut le faire, et tu l'as fait", besloot hij. Hij bedankte ook de fans van Anderlecht "die hij in het hart droeg".

Nog aanwezig bij de begrafenis waren voormalige Anderlecht-spelers zoals Gilles De Bilde en Olivier Deschacht, maar ook de 'président' van Verschueren, Roger Vanden Stock, was aanwezig. Vincent Mannaert, Michel Louwagie en Sven Jaecques vertegenwoordigden de concurrentie in de vaderlandse competitie. Ook Pro League-CEO Lorin Parys tekende present.

Olivier Deschacht reageert

Olivier Deschacht, voormalig speler van Anderlecht, reageerde na de begrafenis op het overlijden. "Hij is één en al Anderlecht", zo zei Deschacht.

"Voor mij is dit geen begrafenis, maar een soort viering en een fantastisch moment. Het leven dat hij gehad heeft, als je ziet wie er hier allemaal aanwezig is. Dat moet zeggen dat hij toch iets achtergelaten heeft", zo zei Deschacht nog.

'Eén en al Anderlecht'

"Ik herinner mij hem als iemand die heel belangrijk was in mijn carrière", ging Deschacht voort. "Ik heb bij hem ook mijn eerste profcontract getekend. Nadat Van Holsbeeck had overgenomen, hebben we altijd intens contact gehouden. Bij elke wedstrijd, bij elk kampioenschap, zelfs als het wat minder ging, hoorde ik hem altijd."

"Hij kwam ook altijd nog naar Anderlecht kijken, Europese verplaatsingen was hij er ook altijd bij. Het ging altijd over Anderlecht, hij is één en al Anderlecht."

Volgens Deschacht heeft "Mister Michel" Anderlecht gemoderniseerd en was hij ook pionier op verschillende vlakken. "Een sterrenrestaurant op Anderlecht, loges op Anderlecht. De hoogdagen, 'hoogjaren' van Anderlecht waren onder Michel Verschueren. Hij wou niet enkel Anderlecht op de kaart zetten, hij wou België Europees ook heel belangrijk maken. Ik denk wel dat dat hem gelukt is", besloot de linksvoetige verdediger.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?