Agressie tegen brandweerlui en ambulanciers neemt toe

ambulance_ziekenwagen_940_667px_c_bruzz.jpg
© BRUZZ
© BRUZZ

Hulpverleners van de Brusselse brandweer en ambulancedienst zijn steeds vaker het slachtoffer van agressie. Dat zegt Brussels staatssecretaris voor Brandbestrijding Cecile Jodogne (Défi), vandaag in de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels parlement, op een vraag van parlementslid Jamal Ikazban (PS).

Dit jaar alleen al registreerde het korps 58 gevallen van agressie. Vorig jaar waren er dat nog 43. Een stijging dus, al moet gezegd: vanuit de directie van het brandweerkorps wordt het personeel nu aangespoord om elk geval van agressie, fysiek en/of verbaal, te melden. En dat gebeurt steeds vaker, hoe klein het incident ook is geweest.

En toch zijn die 58 geregistreerde gevallen maar het topje van de ijsberg, zegt de staatssecretaris, die eraan toevoegt dat voor de directie van de brandweer elk geval van agressie is er een te veel is.

Voor elk slachtoffer van agressie is er binnen het korps een traject voorzien. Dat begint bij de psychologische begeleiding van het slachtoffer. Dat ook nog eens wordt aangespoord om officieel klacht in te dienen tegen de agressor. Elk ambulancier of spuitgast die effectief ook klacht indient krijgt de volledige ondersteuning van het korps.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?