Anderlechtse kunstacademie krijgt graffitimuur

© BRUZZ
13/03/2017

De academie voor beeldende kunsten in Anderlecht nodigt deze week graffitikunstenaar Pieterjan Boone uit om een muurschildering te maken. Hij gaat ook workshops geven over graffiti aan de leerlingen, die daarna zelf ook aan de slag kunnen op een andere lege muur van de academie.

Binnenkort sieren er niet alleen penissen en vagina’s, maar ook viscerale taferelen de muren van Brussel. In de week van 13 en 18 maart gaan de jongeren van de academie Anderlecht aan de slag met de Brusselse graffitikunstenaar Pieterjan Boone. Op de buitenmuur van de academie komt zijn werk en op een tweede muur op de binnenkoer bespuiten de jongeren samen een tweede muur.

"Graffiti spreekt de leerlingen erg aan", zegt Alien Christiaens, leerkracht op de academie en bezielster van het project. "Het is ook een manier om de buurt te verbinden met de academie."

Pieterjan Boone is enthousiast over de week. "Graffiti is een jonge en vrije vorm van kunst. Bovendien hangt het gewoon op straat en zit het niet verstopt in musea," zegt hij. Wat er op de muur komt, wil hij nog niet meteen kwijt. Al zal het wellicht iets met ingewanden te maken hebben, een veelvoorkomend onderwerp in zijn werk.

Op maandag bereidt hij de werken voor, waarna hij op dinsdag aan de slag gaat met zijn eigen schilderij. Het werk gaat verder tot zaterdag, wanneer er een groot openingsmoment is om 16 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , actua , Samenleving , Jongeren , culture , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni