Angèle schaart zich achter brandbrief tegen Gérard Depardieu

© BRUZZ
30/12/2023

Angèle is een van de ruim 600 artiesten die een brandbrief heeft ondertekend tegen de in opspraak geraakte Gérard Depardieu. De Franse acteur wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding.

De tekst is een initiatief van het collectief 'Cerveaux non disponibles' en werd gepubliceerd op de Franse nieuwssite Mediapart. Meer dan zeshonderd artiesten, onder wie ook de Brusselse zangeres Angèle, hebben de brief ondertekend.

Ze stellen de straffeloosheid aan de kaak en veroordelen "het bagatelliseren van uitlatingen en daden zoals die van Gérard Depardieu (...) tegenover het niet luisteren naar slachtoffers en hen niet serieus nemen".

Verder staat er dat "de beul zichzelf in de rol van slachtoffer plaatst met de hulp van zijn vrienden".

20230527_CORE_DAG_1_Angèle_2_(c)_Cato Beljaars (BRUZZ)

| Angèle, afgelopen zomer op CORE in Brussel.

Steun

Tegen Gérard Depardieu loopt momenteel een onderzoek wegens verkrachting en aanranding. De Franse steracteur krijgt wel heel wat steun van vooraanstaande landgenoten, onder wie president Emmanuel Macron, gewezen 'première dame' en model Carla Bruni, en een hoop kunstenaars.

Die verdediging, die ook tot uiting kwam in een artikel in Le Figaro, staat volgens de ondertekenaars gelijk aan "spugen in het gezicht van de slachtoffers van Gérard Depardieu, maar ook van alle slachtoffers van seksistisch en seksueel geweld".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni