Voor Union Saint-Gilloise zit het bekeravontuur er na één wedstrijd al op. Union verloor vrijdagavond van Oosterzonen Oosterwijk met 3-2

De Brusselaars startten voor het eerst met de Franse aanwinsten Baherlé en Fauré in de basis. Maar het was de derde Fransman van USG die na vijf minuten de score opende: 0-1, Aguemon. Halfweg de eerste helft kwamen de Kempense amateurs langszij. De thuisploeg kreeg ook de beste kansen. Nog in de eerste helft moest Oosterzonen verder met tien na een rode kaart voor de doelman. Union trok in de tweede helft het laken naar zich toe. Dankzij een doelpunt van Fauré, de eerste sinds zijn terugkeer, werd het 1-2. In het slot van de wedstrijd gebeurde het onmogelijke. Oosterzonen profiteerde in de laatste tien minuten van twee flaters in de Uniondefensie: 3-2.

Bye bye la coupe...

— Union Saint-Gilloise (@UnionStGilloise) 26 augustus 2016 Union is dus uitgeschakeld in de Croky Cup. Voor de Unionisten dus helaas geen wedstrijd tegen een eersteklasser in het Koning Boudewijnstandion.